Podium Klassiek Eindhoven
Florestan Bataillie - Repeat

Kazerne, Eindhoven, 19 maart 2023

Je hebt van die dagen dat alles lijkt te kloppen. Vandaag gebeurt dat met Florestan Bataillie op piano en speelt hij muziek die zijn weg vindt in de hoofden van de toehoorders. Door heldere uitleg van wat er door zijn hoofd speelde tijdens het componeren worden zijn stukken invoelbaar. Op een geraffineerde manier weet hij ze levendig te houden, soms met grote contrasten. Zijn muziek dribbelt, rent en vliegt, en maakt daarbij gebruik van rusten, van normaal spel en van maniakale indringendheid. In elk stuk gebruikt hij die middelen in zijn zoektocht naar de pure emotie van wat hij vertellen wil en weet zich daarbij gesteund door muziek van onder andere Arvo Pärt, Eric Satie, Philip Glass en zelfs Keith Jarrett.
De compositie die Florestan Bataillie in opdracht van Podium Klassiek Eindhoven heeft geschreven heet REPEAT, herhaling, en dat is nu net wat er niet gebeurt vandaag, alle stukken zijn voor ons als toehoorders uniek en dat maakt deze dag zo weergaloos mooi.
Je hebt van die dagen dat alles klopt, de muziek stolt in je hoofd en je vergeet dat er een pianist en een piano nodig zijn voor deze overtuigende presentatie op deze mooie lentedag. Beter hebben we het nooit gehad bij ons podium.
Frank van de Loo