So What's Next?
Snarky Puppy − Immigrance

Muziekgebouw Frits Philips, Eindhoven, 2 november 2019

Het Amerikaanse fusionjazz Collectief Snarky Puppy bracht onlangs hun nieuwe album Immigrance uit. Bandleider en bassist Michael League heeft acht topmusici mee op tournee genomen. De muziek brengt mij in een funky pulse. Als ensemble spelen ze in een goede balans en harmonie. Zodra er gesoleerd wordt valt de vibe en power op. Het zijn begenadigde musici. Ze spelen overtuigend hun solo terwijl zij dienstbaar blijven aan de groep. Elke solist schittert en de groep glanst. Een kleine twee uur is het genieten in de volgepakte grote zaal.
In het voorprogramma speelt Sirintip. De Thais/Zweedse vocalist/componist Sirintip brengt een mix van stijlen en sounds tot uitdrukking in haar diverse, originele repertoire. Groovy trip-hop, pop, jazz, electronics en pianoballades omarmen haar diepzinnige lyrics. Ze werd opgemerkt door Michael League van Snarky Puppy. De muziek die ze maakt is niet zomaar in een hokje te stoppen. De muziek boeit van begin tot eind.
Van het driedaagse So What's Next?-Festival zijn dit de enige concerten die ik bezoek. Meer heb ik niet nodig, in mijn hoofd blijft de Snarky Puppymuziek veel langer hangen dan het festival duurt.
Frank van de Loo