BAMBIE 20 − De Woedende Versie

Het Speelhuis, Helmond, 13 december 2022

Er gaat niets zoals je denkt dat het gaat, dat maakt je boos en dat creëert woede. In De Woedende Versie van mimetheatergroep BAMBIE krijgt die woede alle ruimte, want die zorgt óók voor verandering en creativiteit. En voor een heldhaftige aanwezigheid. Wie explodeert wordt één met z'n impulsen en heeft geen last van twijfels.
Hoe in deze voorstelling woede wordt opgeroepen, gekanaliseerd en geïnternaliseerd dat kun je aan BAMBIE overlaten. De kleinste dingen zijn al snel de kiem voor heftige irritatie, en die irritatie blijft totdat die gebeurtenis op een onnozele manier uitsterft én er een ander probleem ontstaat. Dat herhaalt zich steeds op een andere manier, anderhalf uur lang.
BAMBIE blijft ondoorgrondelijk voor veel mensen, ook voor mij. Alles gewoon over je heen laten komen en genieten van wat ze nu weer hebben verzonnen is bij hun vaak het beste. In die zin had ik een topavond, woede werkt bij mij anders. Gerindo Kortadinata, Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter, dankjewel hiervoor.
Frank van de Loo