mijn nieuwsblog


21 april 2024

Don Quichot heeft zichzelf overleefd en samen met zijn sidekick Sancho Panza levert hij commentaar op de huidige consumptiemaatschappij en verlangt hij terug naar de lang vervlogen dagen waarin hij als een ridder door de wereld trok om misstanden recht te zetten. Daar is hij . . .


7 april 2024

In een tiental muziekfragmenten verklankt harpist Joost Willemze (1996) de mythische liefdesgeschiedenis van Orpheus & Eurydice zoals die door de dichters Ovidius en Vergilius in de oudheid zijn opgeschreven. Hij doet dit op een ingetogen manier, en waar nodig met . . .


3 april 2024

Vincent Bijlo (1965) houdt vandaag een gloedvol betoog over zijn overgrootvader H.P. Berlage (1856-1934), architect van onder andere De Beurs, Kunstmuseum Den Haag en Jachtslot St-Hubertus. Zijn verhaal wordt door het Berlage Saxophone Quartet op toepasselijke wijze ondersteund met . . .


1 april 2024

Vriendin Wendie nodigde me uit voor een huiskamerconcert dat ze organiseerde met drie eveneens pianospelende vriendinnen. Ze spelen op twee piano's en openen met: Sonata voor acht handen van Friedrich Smetana (1824-1884). Ze vervolgen met twee quatre-mains: een bewerking van het . . .


17 maart 2024

Een mooi, intiem concert met het jonge Viride Strijkkwartet staat vandaag op het programma. Twee werken worden gespeeld: Strijkkwartet op.20 no.2 in C groot van Joseph Haydn (1732-1809) en Strijkkwartet no.3 in Es-klein, op.30 van Pjotr Iljitsj Tsjaikovsky (1840-1893). Alhoewel de . . .


15 maart 2024

Michael Varekamp (zang en trompet) gaat samen met Tess Merlt (zang) en Wiboud Burkens (toetsen) als The Legends op de nostalgische tour. Zij hebben grote adoratie voor Louis Armstrong, Franse chansons en voor de soul van Stevie Wonder. Ze laten zich vergezellen door . . .


10 maart 2024

Geïnspireerd door zowel de titel: Pointilisme. Pop-art. Pixel. Punt, als de locatie: het Nederlands Steendrukmuseum, ga ik naar Valkenswaard. Het pointilisme in de meest brede zin boeit mij mateloos, bovendien ben ik door wijlen mijn ex-schoonvader ondergedompeld in drukprocédé's, weliswaar niet . . .


3 maart 2024

Fernando Cordas (Den Haag, 1975) weet ons met zijn 'Spaanse' akoestische gitaar op een fijne manier te boeien. De toelichting vooraf bij elk stuk is helder, het maakt de zeggingskracht van de composities groter. Hij opent met de vijfdelige Cavatina van de Poolse componist . . .


20 februari 2024

Na vele omzwervingen vond de Japans-Amerikaanse kunstenaar Shinkichi Tajiri zijn thuis in het Noord-Limburgse Kasteel Scheres. Museum van Bommel van Dam laat in een tentoonstelling deze belangrijke periode in zijn leven en werk zien. A long homecoming: een eeuw Shinkichi Tajiri . . .


10 en 11 februari 2024

Met de architectuurvrienden gaan we twee dagen op pad. gekoppeld aan een drietal musea (Voorlinden Wassenaar met Anselm Kiefer; Stedelijk Museum Schiedam met Yayoi Kusama; Kunsthal Rotterdam met Ai Weiwei,) maken we stedelijke verkenningen in Schiedam en Dordrecht. Die . . .


11 februari 2024

Niet alleen een weelderig kleurgebruik en fascinerend palet zuigen mij de expositie van de New Yorkse kunstenaar Doron Langberg (1985) in, maar ook wat hij schildert. Met weelderig kleurgebruik brengt Langberg zichzelf, zijn familie, vrienden, geliefden en omgeving in beeld. Vaak . . .


11 februari 2024

Door het gebruik van technologieën zoals kunstmatige intelligentie, gegevensvisualisatie en algoritmen, schildert Refik Anadol (1985) als het ware met data. Met zijn kleurrijke, weelderige, digitale composities neemt hij je mee in de geavanceerde wereld van machines. De . . .


10 februari 2024

In de Kunsthal Rotterdam bezoek ik de uitgebreide tentoonstelling van een van de meest toonaangevende kunstenaars van het moment, mensenrechten-activist en criticus van autoritaire machtssystemen: Ai Weiwei. In Search of Humanity is zijn meest volledige . . .


10 februari 2024

Met mijn (architectuur)vriendenclub staat het Stedelijk Museum Schiedam op het programma om Yayoi Kusama's Nederlandse periode te bekijken. Ik zag afgelopen jaar deze expositie al en besloot om vandaag andere zalen te bezoeken. Naast de expositie AiRich - Afrofuturistic Visions, enkele . . .


10 februari 2024

Anselm Kiefer (1945) is een bedreven kunstenaar die zich zijn hele leven lang al vastbijt in beklemmende gebeurtenissen. De 2e-Wereldoorlog met het Nazi-fascisme is daarbij een onuitputtelijke voedingsbron. Kiefer verweeft mythe, geschiedenis, poëzie en filosofie in zijn werk en verbeeldt . . .


10 februari 2024

FULL MOON Het mogische licht van de maan veroorzaakt een beweging op aarde. Zeeën en oceanen deinen mee op haar aantrekkingskracht en ook kunstenaars laten zich vervoeren door het weerschijnen van de zon op de maan. Hun werken inspireren andere kunstenaars en zetten ook . . .


4 februari 2024

Het Belgische Trio Ernergico opent met Trio voor klarinet, viool en piano, een compositie van de Russisch-Armeense Aram Khatchaturian (1903-1978). Het stuk, daar ben ik nu wel achter, wordt virtuoos gespeeld, maar ik krijg er geen vat op. De Armeense ritmes en complexiteit brengen mij niet in extase . . .


2 februari 2024

Een aangekondigd optreden van Maria João Pires gaat om gezondheidsredenen niet door. Die teleurstelling wordt goed gemaakt door twee oud-leerlingen van haar, de inmiddels wereldbeoemde broers Lucas en Arthur Jussen. Ze tracteren ons op een mooi programma . . .


27 januari 2024

Drie verhalen worden live gelardeerd met bijpassende muziek. ze gaan over queernes, over lichtvervuiling en over dementie en in de erbij gezochte muziekstukken die live wordt uitgevoerd zijn emoties van de thema's te vinden. De drie spraakmakers worden steeds ingeleid door Lucas de Man . . .


26 januari 2024

Trompettist Teus Nobel brengt met zijn trio een eerbetoon aan Chet Baker, de Amerikaanse trompettist die in 1988 in Amsterdam overleed, en die een groot inspirator voor hem is. Samen met gitarist Tim Langedijk en contrabassist Thomas Pol speelt hij bekende en minder . . .


21 januari 2024

Slagwerker Konstantyn Napolov (Odesa, 1987) bestiert zijn slagwerkimperium, Ralph van Raat (1978) zijn pianodomein en samen verwennen ze ons met een viertal muziekcomposities. De partituren zijn ervoor aangepast zodat piano en slagwerk elkaar niet in de weg zitten of zijn speciaal voor . . .


17 januari 2024

Conny Janssen Danst weet mij met haar jongste dansvoorstelling ZIEL te raken. Tien dansers beelden in continu wisselende formaties het jezelf bezighouden met je kern, je ziel, uit. Dat doen ze solo of in groepjes, soms mijmerend op een stoel langs de kant, soms liggend op de vloer, dan weer . . .


13 en 15 januari 2024

film 50/50. Op zijn 27ste krijgt radiomaker Adam een harde diagnose: hij heeft een zeldzame vorm van kanker in zijn ruggenmerg, met vijftig procent kans op genezing. Hij krijgt hulp van zijn moeder en Katherine, een psychologe in opleiding.
Mij raakte de film diep, maar had niet direct door waardoor . . .


10 januari 2024

The seven Heavenly Palaces uit 2004 van Anselm Kiefer (1945) zag ik in 2015 geëxposeerd in Museum Hangar Bicocca in Milaan. Het maakt mij nieuwsgierig naar zijn filosofie en wat hij nog meer doet. De 3D-film Anselm van Wim Wenders probeert die vraag te beantwoorden, maar het is moeilijk om . . .


7 januari 2024

Cellist Joachim Eijlander creëert samen met pianist Gregor Dešman een prachtig muzikaal landschap. Het begint met Ruralia Hungarica van Ernö Dohnányi (1877-1960) met wijdse sfeerbeelden, in de Five Pieces van Sulkhan Tsintsadze (1925-1991) zitten nabijere wijk- en buurtimpressies, en met . . .


Kerstmis 2023

FIJNE FEESTDAGEN
VOOR VERLICHTE GEESTEN



Een goed tweeduizend FIER en twintig gewenst


19 december 2023

In Japan in 2019 maakten de kunstwerken van Yayoi Kusama (94) indruk. Vooral vanwege het consequente stippengebruik waarmee ze haar sculpturen en land marks, maar ook andere objecten zoals een colablikjesautomaat, uitdost. In haar Nederlandse jaren van 1965 tot 1970 . . .


12 december 2023

William Forsythe houdt van een dynamische danswereld. In de drie choreografiën doet hij dat steeds op een andere manier die − in mijn beleving − niet altijd goed uitpakt. In het uit 2002 daterende N.N.N.N. zien we vier dansers die . . .


10 december 2023

Frédéric Chopin (1810-1849) is de componist die vandaag centraal staat. Pianist Mengjie Han speelt drie werken van hem: de Ballade nr. 1 (Opus 23) en nr. 4 (Opus 52) en de Barcarolle in Fis (Opus 60) en sluit af met Variaties op een thema van Chopin (Opus 22) van Sergei Rachmaninov . . .


3 december 2023

Op mijn dansles in Venlo, ruim 60 jaar geleden, was de tango een moeilijke, maar uitdagende dans, ik danste graag en het ging me redelijk goed af. De stuwende ritmes van tango-orkest Tango de Barrio in het Theo Driessen Instituut rakelt die herinnering daaraan weer helemaal bij me op . . .


21 november 2023

De voorstelling Song of the dark forest die Scapino Ballet Rotterdam speelt is een coproductie met Opera2day. Volgens arttistiek leider Ed Wubbe is dans een perfect instrument om emoties te verbeelden, en daar is bij dit sombere verhaal grote behoefte aan, het maakt het iets . . .


19 november 2023

Barokmuziek door het uit Brugge afkomstige Musica Gloria, gespeeld op barokinstrumenten en met zang door countertenor Pieter de Praetere. Het wordt een boeiende middag met composities van Henry Purcell (1659-1695), Georg Friedrich Händel (1685-1759) en Georg Philipp . . .


14 november 2023

In de eclectische dansvoorstelling Cabaret Deconstruit van LeineRoebana wordt alles onderuitgehaald, wordt alles verbonden, krijgt niets de functie die het normaliter heeft, en worden we een uur lang verrast met, een UUR verrast, verRAST met door en het geHEEL . . .


5 november 2023

Mijn 80ste verjaardag vierde ik gewoon thuis en twee dagen later met mijn broers en zussen, vandaag doe ik het met de kinderen die mij al een mooi boeket bloemen gaven. We starten steeds in Eindhoven in het Evoluon voor de exposities Retrofuture en Spacefarming. Na afloop verras ik ze thuis . . .


29 oktober 2023

Accordeonist en pianist Bert van den Brink arrangeerde voor het trio SOIT met zang, cello en toetsen diverse chansons van Gildas Delaporte (1964-2020), contrabassist (Philzuid), beiaardier en chansonnier. Hij schreef liederen op teksten van de grote Franse dichters zoals Victor Hugo en Charles . . .


25 oktober 2023

De studie Smart Urban Mix verkent de mogelijkheden om bedrijventerrein De Run in Veldhoven te verrijken met een mix van wonen, werken en andere voorzieningen. Juist in Nederland waar ruimte schaars is en er tegelijk een grote vraag is naar woonlocaties zou een slimme stedelijke . . .


22 oktober 2023

Pianoconcert nr. 1 van Rembrandt Frerichs dat voor Podium Klassiek Eindhoven wordt uitgevoerd is een concert waarbij de componist-musicus zelf meespeelt en binnen de structuur van het stuk improviseert. Dat improviseren is iets dat vanaf eind 19e eeuw taboe is verklaard, maar Beethoven en . . .


19 oktober 2023

De tweejaarlijks uitgereikte Dirk Roosenburgprijs voor het beste gebouw in Eindhoven. Uit de long-list van recent opgeleverde gebouwen zijn er acht geselecteerd. Deze nominaties zijn door een vakkundige jury bezocht en beoordeeld en daaruit is dit jaar een bijzondere . . .


14 oktober 2023

Mijn 80ste verjaardag vierde ik gewoon thuis. Vandaag met mijn broers en zussen, begin november vier ik het met de kinderen die mij al een mooi boeket bloemen gaven. We starten steeds in Eindhoven in het Evoluon voor de exposities Retrofuture en Spacefarming. Na afloop verras ik ze thuis met een . . .


12 oktober 2023

Mijn 80ste verjaardag vier ik gewoon thuis. Over twee dagen komen mijn broers en zussen, begin november vier ik het met de kinderen. We starten steeds in Eindhoven in het Evoluon voor de exposities Retrofuture en Spacefarming. Na afloop verras ik ze thuis met een . . .


11 oktober 2023

Van de achtdelige serie op Omroep-Brabant over De Philips Dynastie is een film gemaakt die vertoond wordt tijdens de feestweek t.g.v. het 10-jarig bestaan van filmhuis NatLab in Eindhoven. Na een kort welkom door NatLab-directeur Harrie Wiechers leidt de kleindochter van Frits Philips, Eline . . .


9 oktober 2023

Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) houdt ervan muziek te spelen uit alle windstreken en alle muziekstijlen met elkaar te verbinden. Vandaag zien en horen we drie hoofdgasten met Iraanse roots. Het zijn Ali Ghamsari op tär en met zang en Haleh Seyfizadeh met zang. Hij speelt oude . . .


1 oktober 2023

Duistere Duitse sprookjes en fantastische Franse fabels daarover zingt bariton Berend Eijkhout samen met pianist Maurice Lammerts van Bueren. Duits en Frans repertoire komt aan bod in dit concert bij Podium Klassiek Eindhoven Duitse liederen zijn op muziek gezet door . . .


11-18 september 2023

Na de covid-onderbreking ga ik samen met mijn broer Dick naar Ash Farm in Bintree, Norfolk, VK, voor een bezoek aan zus Willemijn en zwager Coen. Het is, zoals altijd, een vertrouwde omgeving voor ons, ook nu weer. In huis is het als vanouds, maar op de boerderij is het anders. Nicht Mary helpt . . .


10 september 2023

Heimwee is een toestand waarin sentiment en herinnering je gedachten op sleeptouw nemen naar waar je had willen zijn. Schrijver Jan Brokken (1949) vertelt aangrijpende verhalen rond dit thema, het Berlage Saxophone Quartet beeld die emotie uit in passende . . .


3 september 2023

Ouderwetse jazz en blues, herinneringen uit mijn jeugd en muziek die ik herken van mijn danslessen. Het Seven Fourties Swing orkest hier uit de regio doet het. De naam geeft de lading goed weer: zeven musici geboren in de veertiger jaren hebben elkaar gevonden in dit gezelschap . . .


2 en 3 september 2023

Het jaarlijkse pleinfeest van Blok 1 in De Veste in Brandevoort werd op dit nazomerweekend een groot succes. Het diner voor volwassenen was door de warme windstille avond tot middernacht een bijzondere happening. Bekijk de foto's om een goede indruk te krijgen . . .


14 augustus 2023

De zoon van de Amerikaanse president en de jonge Prince of Wales zijn elkaars grootste rivalen, maar dan worden ze gedwongen om te doen of ze vrienden zijn. Al snel ontstaat er iets moois tussen de twee, maar hoe lang houden ze dit geheim? Ik zag het in de film Red, White & Royal Blue . . .


30 juli 2023

Een enorme beheersing zit verscholen in het pianospel van Philip Karmanov (Utrecht 2004), hij heeft nog de jeugdige vingervlugheid waarmee hij alles zou kunnen afraffelen, maar dat gebeurt niet. Elke noot krijgt de ruimte die het verdient en komt dus volledig uit de verf en daarmee kleurt Philip . . .


28 juli 2023

Met architectuurvrienden filosoferen over ieders meest favoriete gebouw. Voor mij is dat woning Van Wassenhove in Sint-Martens-Latem in België. Het is een ontwerp van architect en kunstenaar Juliaan Lampens (1926-2019) dat werd gerealiseerd tussen 1972 en 1974 . . .


7 juni 2023

In mijn jonge jaren was ik al een knutselaar in wording. Ik had een brede interesse in natuurkundige en elektrische verschijnselen en werd sterk gestimuleerd om dingen te maken. Mijn vader was mijn grote voorbeeld daarbij. In zekere zin heb ik me ontwikkeld in zijn knutselkelder die voor . . .


31 mei 2023

Stichting Goeikes heeft met Goeikes - Achter de Schermen een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Dit derde fotofestival is veel professioneler van opzet. Behalve de buitenexpositie die 5 weken lang in het centrum van Helmond staat opgesteld, zijn er lezingen door deelnemende fotografen en is er een . . .


28 mei 2023

Een ontdekkingstocht naar bewegingen die je met je lichaam kunt maken alsof je die voor het eerst maakt, dat is wat choreograaf Felix Wanderer in I contain multitudes de dansers uitentreure laat onderzoeken. Het choreografenduo Sharon Eyal & Gai Behar laten daarna in Jakie danslijven . . .


28 mei 2023

Een cello is een veelzijdig instrument en kan "alles"; en met zijn twaalven kunnen ze qua bereik een heel orkest aan. Ongeveer met deze woorden laat maestro Lucas Vis ons horen wat het laagste en het hoogste klankbereik is van een cello. Het is het begin van een boeiende muziekmiddag met 12 cellisten die . . .


18 mei 2023

Na mijn deelname aan Goeikes - Het Jaar van Lucas Gassel in 2020 werd ik gevraagd om fotofestival Goeikes - Achter de Schermen mee te helpen organiseren. Het moest plaatsvinden in 2022, maar dat werd door corona 2023. In de loop van 2021 begon de zoektocht naar een bruikbaar en . . .


7 mei 2023

Iedereen kent natuurlijk ‘Belle en het Beest’, maar weinig mensen weten dat dit gebaseerd is op een eeuwenoud Russisch sprookje genaamd ‘De Scharlaken Bloem’. Het Hexagon Ensemble brengt samen met Joep Onderdelinden als narratief verteller dit sprookje . . .


23 april 2023

Liederen van Johannes Brahms (1833-1897), Richard Strauss (1864-1946) en Benjamin Britten (1913-1976) worden niet zomaar gezongen, maar opgevoerd. Lenneke Ruiten kruipt in de huid van het liedpersonage en brengt die samen met Thom Janssen tot leven. Na een korte uitleg over waar . . .


10 april 2023

Peter Verduyn Lunel tovert muziek uit zijn dwarsfluit, hij blaast over een gat in een buis, drukt op wat knoppen, en dan ontstaat het: een regelbare fluitklank, een melodie, muziek. En niet zomaar de eenvoudigste muziek, maar muziek die beklijft. Samen met Hans Eijsackers op piano speelt hij . . .


28 maart 2023

Magnum fotograaf Alex Webb (San Francisco, 1952) is wereldberoemd vanwege zijn straatfotografie. Zijn foto's zijn levendig, dynamisch en hij is steeds op zoek naar dat kortstondige moment waarin alles klopt. Webb toont ons in zijn foto's de wereld als een bijzondere plek waar . . .


22 maart 2023

De jongere garde van het Nederlands Dans Theater (NDT2) brengt onder de verzamelnaam Climb the sky drie voor deze groep nieuwe choreografiën waarvan de laatste een herneming is van een dans uit 2002, gemaakt voor NDT1. Als eerste . . .


19 maart 2023

Je hebt van die dagen dat alles lijkt te kloppen. Vandaag gebeurt dat met Florestan Bataillie op piano en speelt hij muziek die zijn weg vindt in de hoofden van de toehoorders. Door heldere uitleg van wat er door zijn hoofd speelde tijdens het componeren worden zijn stukken invoelbaar. Op . . .


11 maart 2023

In een interactieve lezing laat Sarai van de Boel ons zien en voelen hoe de wereld van kunst en filosofie een inspiratie kan zijn voor vragen uit het dagelijks leven. De bijeenkomst is tevens gewijd aan haar boek Ontsporen met acht sporen om te volgen of om mee te ontsporen . . .


5 maart 2023

Eeuwenlang wordt er al op de gitaar gespeeld. Het is een eenvoudig instrument dat vaak in de herberg of kroeg ter vermaak of bij het dansen werd gebruikt. Izhar Elias (1977) begint zijn recital voor Podium Klassiek Eindhoven met twee nagebouwde instrumenten uit de barok en renaissance . . .


28 februari 2023

Een avondvullende voorstelling In the Dutch MOUNTAINS voor het Nederlands Dans Theater (NDT) van choreograaf Marco Goecke, bekend om zijn snelle-bewegingstaal. In deze dansvoorstelling houdt hij een retrospectieve beschouwing op zijn ervaringen tot nu toe en zijn ideeën over zijn . . .


26 februari 2023

Een bijzondere middag over Muziek & Wetenschap met twee lezingen. Als eerste Henkjan Honing, hoogleraar muziekcognitie, die zich afvraagt: Zijn vogels muzikaal? en daarna vraagt geneticadeskundige Laura Wesseldijk zich af: Worden wij muzikaal geboren? Het wordt een boeiend . . .


19 februari 2023

Na de Covid-onderbreking wordt dit jaar weer uitbundig carnaval gevierd. Zelf ben ik niet zo actief meer, maar het bijelkaar komen vlak voor de grote optocht in de stad bij Roy en Margriet Howard was een grote traditie. Het voelt goed dat Margriet deze traditie na


16 februari 2023

In de huidige hectische wereld zoek iedereen zijn eigen plek en onderzoekt hoe zich te verhouden tot de wereld om zich heen. In de dansvoorstelling FRAMED onderzoekt Conny Janssen Danst hoe individuen daarin gedijen. Het begint op een magagroot scherm als achtergronddecor waar de skyline . . .


10 februari 2023

De beroemde Russische danser Rudolf Nureyev (1938-1993) danste bij het Kyrov ballet in Moskou. Tijdens een optreden in Parijs liep hij over van het zeer strenge Russische leven naar het vrije Parijs. Hij was beroemd om zijn enorme sprongen als danser. In deze voorstelling speelt Jan Kooijman Nureyev . . .


5 februari 2023

In de handen van een geïnspireerd musicus is een cello een veelzijdig instrument met vele klankkleuren. Als je vier cellospelers bij elkaar zet kan het daarbij blijven, maar niet als dat de Metropole Orkest Cellos zijn. Zij zijn door het spelen in het wereldberoemde orkest gepokt en gemazeld, maar . . .


2 februari 2023

Negentig minuten lang is het publiek in de greep van Oxytocin, de pakkende dansvoorstelling van de bekende Belgische choreograaf Isabelle Beernaert. Zes dansers en vier lage, witte tafels in een verder leeg, wit decor. Elkaar ontwijken, elkaar niet aanraken, en dan tegelijkertijd uitstralen dat je . . .


1 februari 2023

Tijdens de viering van het 175-jarig bestaan van het bedrijf werden wij als nazaten van oprichter Joseph van de Loo uitgenodigd voor een rondleiding in het huidige bedrijf, gelegen aan de Tjalkkade op het industriegebied Groot-Boller in Venlo. Huidig directeur Arjan Pols heet ons welkom met


22 januari 2023

Viool en accordeon zijn instrumenten die goed bij elkaar passen. Jacobien Rozemond en Renée Bekkers doen het ermee, en Jacobien voegt soms nog haar stem eraan toe. Dat geeft ze een rijk pallet aan klankkleuren en dat is te horen aan het programma met muziek van vroeg-barok tot . . .


20 januari 2023

Yuri Honing speelt met zijn Acoustic Quartet in het door Covid drie jaar uitgestelde concert een aantal nummers van Bluebeard, zijn laatste album. De nummers worden afgewisseld met nieuwe die op het nog naamloze album komen dat in september uitkomt . . .


11 januari 2023

Wanneer we niet weten wat ons wacht, is stilte oorverdovend. Dreigend of sereen. Het maakt ons kwetsbaar. Hoe die stilte wordt omgezet in muziek – in daverende clusters, in uit niets opduikende harmonieën of verstilde melodieën – is hoorbaar in live muziek. In deze mix is LeineRoebana op zijn best . . .


10 januari 2023

In Bonnefanten in Maastricht zag ik de tentoonstelling The Other Side Of Silence van Hrair Sarkissian. Hij is een van de toonaangevende conceptuele fotografen van onze tijd. Hij leerde het vak in zijn vaders fotostudio in Damascus, ‘Dream Colour’, het eerste (kleuren)fotolab in Syrië. Daarna . . .


10 januari 2023

Over de twintigste eeuwse fotograaf Werner Mantz (Keulen, 1901 - Maastricht, 1983) is in Bonnefanten in Maastricht op de 2de verdieping een retrospectief samengesteld over zijn werk onder de titel The Perfect Eye. Ik ging erheen met collega Jan van Dijk om zijn architectuurfoto's te bekijken, maar . . .


8 januari 2023

Ontmoeten, afscheid nemen, ontdekken, kwijtraken, herinneren en missen, het zijn emotionele gebeurtenissen. Bij mensen zijn ze er en in door componisten geschreven muziek worden ze voelbaar. In het openingsconcert van Podium Klassiek Eindhoven met cellist Joachim Eijlander, komt dat . . .


Ga verder terug...